TEKİRDAĞ / MURATLI - Şehit Erdoğan Erişik Ortaokulu

''POSTA KUTUMDAKİ SORUM'' YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Okulumuz matematik öğretmenleri Melek EREN ve Dilek MADEN tarafından uygulanan ''Posta Kutumdaki Sorum'' projesi öğrencilerimizin yoğun ilgisini gördü. Projenin uygulanması aşağıda detaylı olarak anlatılmıştır.

Sınıfların bulunduğu kattaki koridor duvarına kilitli bir posta kutusu asılır ve üzerine günün sorusu başlığı atılır. Her güne bir sınıf seviyesi belirlenir. Sınıf seviyesine uygun o hafta Işlenen kazanımla bağlantılı  yeni nesil bir soru posta kutusunun yanına asılır.Çocuklara teneffüslerde ve öğle arası sorunun çözümünü bir kağıda yazıp posta kutusuna atmaları için bir gün boyunca süre verilir. Çözümünü yapıp sorunun cevabını bulan çocuk kilitli olan posta kutusuna adını ve soyadını da  cevap kağıdına yazarak posta kutusuna atar. Soru çözümünde zorlanan çocuk soruyu doğru çözdüğüne  inanan bir arkadaşından yardım alabilir. Yardım aldığı arkadaşının da adını ve soyadını kendi kağıdına yazar. Günün sonunda öğretmen posta  kutusunun yanındaki sorunun çözümünü üzerine yapar ve posta kutusunu açar. Öğrencilerin çözümlerini   inceler. Doğru çözüm yapan çocuklar öğretmeninden  yıldız alırlar. Arkadaşından  yardım alan öğrenciler de çözümü doğru yaptıysalar hem kendileri hem de çözümü bulmasında yardımcı olan arkadaşları yıldızı alırlar.

29-12-202329-12-202329-12-202329-12-2023

Yayın: 29.12.2023 - Güncelleme: 29.12.2023 12:24 - Görüntülenme: 36